I Blog, Therefore I Am!

Ob vse večji koncentraciji blogerskih duš v mojem nevirtualnem biotopu se prijateljski klepeti vse večkrat ustavijo pri blogerskih temah. Ob živahnem prežvekovanju najnovejših blogosferskih tračev, komentiranju zadnjih zapisov priljubljenih blogerjev in programskih tegobah nas blogerski bunklerji začudeno opazujejo in se sprašujejo, s katerega planeta smo padli na stol na drugem koncu njihove mize.

Ko začnemo tarnati o nadležnih bralcih, znancih, ki z rednim prebiranjem virtualnih zapiskov navdušeno vdirajo v našo intimo in prepoznavanju na ljubljanskih ulicah, se njihovo začudenje še potencira. “Kaj ne blogaš zato, da te bere cel svet,” živahno zavijejo z očmi (z razliko od naših nerdečih od buljenja v računalniški ekran)

Na vprašanje KOMU PIŠEMO BLOGE sem želela odgovoriti po svoji stalni praksi sistematičnega pristopa (heh) in definirati osnovne blogerske profile. Pa sem obupala že pri prvem primeru narcisoidnega bloganja. Odgovorov je sorazmerno z naslovniki preprosto preveč za blog-friendly dolžino posta.

Nekateri pišejo zase. Ker so opustili old-school pisanje dnevnika s kulijem ali pa želijo dokumentirati svoj presežek pisateljske ustvarjalnosti. Spet drugi spletna stičišča uporabljajo za medprijateljsko komunikacijo. Bolj ali manj zaprti družbi posredujejo aktualnosti iz svojega življenja, novice zapečatijo s kopico internih for in obveznimi skupinskimi fotkam. Nekateri, ali raje – večina, pa si želi, da bi val na njihov URL ujelo kar največ virtualnih surferjev. Neumorno objavljajo svoje gole fotografije, rubrike z osebnim opisom poimenujejo po porničih, da s kibernetsko mimikrijo zavedejo kar največ pohotnih googlarjev, navdušeno ubesedujejo svoje kontroverzne poglede na aktualno politično dogajanje in z enakim entuziazmom pregledujejo visoke statistične grafe.

Za koga blogaš? Zase, za svoje prijatelje, sodelavce, pripadnike svoje stroke ali vesoljsko javnost? Čeprav odgovor večkrat zavisi v medmrežnem zraku, se blogerji z njim ne obremenjujemo. Preprosto blogamo, ker nam je to všeč. In ker zaupamo sodobni filozofski tezi: I Blog, Therefore I Am!

I Blog, Therefore I Am

Advertisements

9 responses to “I Blog, Therefore I Am!

  1. Hecno … podobna stvar kot si jo opisala (zakaj blog?) se mi je par dni nazaj motala po glavi, potem še celo začnem nekej pisat, samo je zaenkrat ostalo samo shranjeno in neobjavljeno. Sem mislu da bom med pisanjem našel odgovor pa ga nisem 🙂

  2. blogam za luštne bejbe, slavo in denar 👿 😉

  3. blodnja – ti tudi? 🙂

  4. Blodnja in Marko: Kako vama uspeva?

    Samo: Tvoje telepatske niti so očitno uspešno prepredle širok spekter ljudi: od organizatorjev Exita do mene 🙂

  5. pina – ti nam dajes moc.. 🙂

  6. zakaj ne greš rajš na en sprehod, kot razmišljaš o butastem bloganju? 🙂

  7. … in tam razmišljam o butastem bloganju? 😉

  8. ja, precej bolje! in ko prideš s sprehoda, si rečeš: p**** zakaj sploh blogam!? 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s