Petek trinajsti

friday the thirteenth flaming image

Moje trdno prepričanje o neutemeljenosti starih ljudskih vraž se ob ponovni usodni kombinaciji petka in trinajstega v mesecu zopet potrjuje. Današnji dan je v nasprotju s supersticijskimi prepričanji zaznamovala predvsem – sreča. Preseči grozne dogodke minulih dni bi bilo pač preprosto nemogoče.

Ne verjamete? Predstavljajte si popoln začetek dneva z nepričakovano (p)okvaro avtomobila v času največjih prometnih zamaškov (7h zjutraj) na najbolj frekventni slovenski prometni točki (Celovška). Jutranji tuš v obliki neprijaznega AMZS uslužbenca, mrzličnega iskanja kave v najbolj neobljudenem delu Ljubljane in prosjačenja mehanika za kar najhitrejšo popravo avta služijo za idealno popotnico v smrtni prepir s prijateljem, pri katerem – mimogrede – še prespiš. Zjutraj obvezno zamudiš na predavanje, patetičnost momenta poudariš z v spalko zavitim ležanjem v avtu na polnem parkirišču, ki omiluje tvojo kronično utrujenost in predvsem – šesturno luknjo v urniku. Krvavo potrebuješ svojo posteljo, tuš, sveža oblačila in mir, a veš, da te čaka še ena naporna noč v Ljubljani.

Petek trinajsti tvoje misli znova prepleska živo rumeno in te razveseli z osrečujočim mejlom, potrebnim počitkom in tortiljami profesorja Stankoviča.

Advertisements

3 responses to “Petek trinajsti

  1. Pa še komar me je pičil v levo veko …

  2. Uf, tebi se pa je dogajal:s No važno, da si mirno preživela vsaj petek 13. 🙂
    P.S. Postajaš vraževerna? 🙂

  3. Pingback: Okradena « Proser-PINA

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s