Grozljivo-komičen kulturni maraton

kabaret52m.jpgdp.JPGsenz.JPG

Včasih se sprašujem, s kakšnim žanrom bi etiketirali filmsko zgodbo o mojem življenju. Bi bila to totalno humorna komedija, morda najstrašnejša grozljivka, nemara celo akcijski film? Včerajšnji dan bi verjetno predstavljal pravi žanrski konglomerat odbite komedije, trilerja in srhljivke. 

Čeprav jutranje naglice in obveznega zamujanja na prvi jutranji radijski sestanek ne štejem za indikatorja slabega dneva, temveč prej za obvezno jutranjo prakso, istega ne morem trditi za oso, utopljeno v skodelici prepotrebne jutranje kave. Če temu prištejem še zabavno (?) sceno z Rokovim fotrom, ki se domov vrne v skrajno dvoumnem trenutku moje udomačitve na gostiteljevo posteljo in sočasnem prihodu svojega, v boksarice oblečenega, sina izpod tuša, vem, da bo odtrganost dneva dobilo še bolj odbite razsežnosti.  

Po sicer mirnem sprehodu skozi Tivoli in drugim delom trilogije romantičnih kosil novega ljubezenskega trikotnika (Rok-Pina-Taja) v Pub legendah, sem kljub večurni pavzi, preživeti med šetkanjem po ljubljanskih knjigarnah kot delu Rokove distribucijske službe, na ljubljanski grad prisopihala nekaj minut prepozno.

Ob utemeljeni neprijazni dobrodošlici so me vseeno spustili na predstavo. Ko sem vstopila v labirint, sem takoj doživela flashback mojega minulega srečanja s senzorialnim gledališčem in se posledično zavedla neprimernosti svoje garderobe. Moj strah je bil opravičen: ležanje na senu, posipavanje z moko, tacanje po zemlji, kracanje z vodoodpornim flomastrom po rokah in polivanje z vodo. 

Konec predstave. 19.45. Aaaaaa, samo še petnajst minut do premiere Kabareta v MGL-ju, jaz pa na Gradu s totalno umazanim krilom s pokvarjeno zadrgo, blatnimi čevlji, popisanimi rokami in brez rezervnih oblačil. Za piko na i me Murphy razveseli še z zaparkiranimi ljubljanskimi ulicami, ki kljub neumornemu šprintanju skozi mestno jedro z nespodobno odpetim krilom in posledičnemu smehu naključnih mimoidočih, botrujejo k petnajstminutni zamudi. Hostese prepričam, da v že zaklenjeni blagajni poiščejo mojo karto in me spustijo v dvorano. Na udobnih sedežih skoraj zaspim, med odmorom se kljub poplavi znanih obrazov v neposredni bližini zadržujem v najbolj temačnih in neobljudenih kotičkih gledališča (vonj po senu v kombinaciji z mokastim krilom in tono zemlje v čevljih verjetno ni najboljše socialno orodje), po koncu predstave pa odšprintam nazaj do na-drugem-koncu-Ljubljane-parkiranega avtomobila in z brnečim avspuhom odfrčim do Metelkove.  

Prijetno presenečenje. Čavsa na vhodu me ne spusti na koncert Da Phenomene, češ da ni več prostora. Po nemočnemu ugovoru v obliki »pa zakaj potem delate guest liste«, mi zmanjka volje do prepiranja, zato poklapano odracam nazaj do devetnajstke in se umazana, žejna, izmučena in nejevoljna v spremljavi despresivnega trip hopa odpeljem nazaj proti Kranju.  

Advertisements

9 responses to “Grozljivo-komičen kulturni maraton

 1. Važno da gremo v Prago 🙂

 2. sej res…….kdaj greste??

 3. … pa važn, da maš že use spakiran. not! 😉 No sej, js tut ne. :S

 4. Joj Mojca, kako sem vesela, da nekje obstaja moja duša dvojčica z enako tendenco po zamujanju, skrajno zmedena in naklonjena delu v zadnjih trenutkih! 🙂
  🙂

 5. Ej, sam tale blog bi pa lohk poimenoval kej v smislu zamujanja… jest že kr vem kaj bo v vsakem novem postu pisal 😀 😛

 6. eh, samo v 3 postih sem omenila zamujanje … pred tem tekstom nazadnje 2. septembra 🙂
  trikratna omemba še ne opravičuje preimenovanja bloga.
  Bom v bodoče bolj pazljiva pri omenjanju zamujanja in mogoče celo pri zamujanju samemu ,,, 😉

 7. Pingback: Blišč in beda ljubljanskega Kabarata « Proser-PINA

 8. Really nice and interesting website. Thank you a lot! Would you please also visit my site?

 9. I almost never write comments, but i did a few
  searching and wound up here Grozljivo-komičen kulturni maraton |.
  And I do have 2 questions for you if you tend not to mind.
  Could it be simply me or does it give the impression like some of the remarks appear as
  if they are written by brain dead visitors? 😛 And, if you
  are writing on additional social sites, I would like to keep up with everything new you have to post.
  Could you list of all of all your social sites like your twitter
  feed, Facebook page or linkedin profile?

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

w

Connecting to %s