Robert de Niro s tirolskim naglasom

Pričakujoče odpreš video file s filmom, katerega ogled si nestrpno pričakoval že nekaj dni. Upajoče si vsake deset minut pokukal v virtualno štalco tvojega kiberoslička, da se prepričaš, če se ni njegov tovor ob tvoji kratki odsotnosti nemara že obarval zeleno.

Udarni akordi filmske korporacije in poetična uvodna špica napovedujeta dobrodošlo mirno filmsko popoldne. Vse do prvega dialoga, ki namesto v pričakovanem in oboževanem britanskem naglasu zadoni v tem trenutku skrajno nezveneči francoščini.


Kaj mi bodo svetlobno hitre kibervideoteke, kaj bi bo tromestna številka televizijskih programov in kaj mi bo računalniška mapa z zadnjimi zapleti Housewives, če se bedasti Avstrijci, Nemci, Francozi in Italijani niti v 21. stoletju ne morejo normalno naučiti pogovorne angleščine ali vsaj gojiti kanček spoštovanja do režiserjev, igralcev in filmske stvaritve same s prijaznejšo alternativo nehvaležni sinhronizaciji v obliki podnapisov?!

Advertisements

4 responses to “Robert de Niro s tirolskim naglasom

 1. oo to gre tut meni ful na živce, da kdaj dol potegnem film in šele pol ugotovim, da je sinhroniziran..Ker se tko RES ne da gledat filma, cel film pokvarijo s tem..
  Aja ker film od DeNira si pa hotla pogledat? Men je on res kul igralc:)

 2. Hmm ubistvu sploh ni šlo za noben film od de Nira, ampak za britansko dramo My Summer of Love 🙂
  De Niro je bil pač prvi igralec, ki mi je ob pisanju naslova padel na pamet – tisti iz My Summer of Love ne bi bili preveč poznani 🙂

  Sicer pa – ja, res je kul 😉

  lpp

 3. Jest pa ponavad preverim na slovenski strani s podnapisi katero verzijo filma (ime datoteke), je treba downloadat in je vedno prava varjanta.

 4. Ja to gre men isto najbolj na jetra, film izgubi ves svoj pomen!
  Pa tale nemški MTV ima isto skoraj vse oddaje prevedene, ok nekatere imajo celo podnapise. Sem prav presenečena, da ne prevajajo še komadov, res! 😀

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google+ photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google+ računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s